به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین شریفی در ابتدای این نشست، اهمیت بررسی فرقههای نوظهور را توضیح داد و گفت: در خطبه 147 نهج البلاغه، حضرت امام علی (ع) فرموده است «بدانید امکان ندارد راه خوشبختی را بشناسید مگر راه بدبختی را نیز بشناسید و بدانید که نمیتوانید به ریسمان الهی چنگ بزنید مگر اینکه کاذبها را هم بشناسید. » به همین دلیل است که هیچ کتاب اخلاقی پیدا نمیکنید که در کنار خوبیها از رذایل نیز نگوید.
*چیستی عرفانهای کاذب
حجتالاسلام شریفی در ادامه با طرح این پرسش که مکاتب کاذب که نوجوانان و جوانان مارا هدف قرار دادهاند چیستند و به چه شکلی رخ مینمایند، افزود: یکی از راههای دشمنان اسلام، رواج فرقههای دینی کذب است که به شکل مدیریت شده و شبکهای در حال تبلیغ هستند و به روشهای مختلف بر ذهن کودکان و نوجوانان ما تاثیر میگذارند و تلاش میکنند با تبلیغ معنویتهای کاذب و نوظهور، آنها را به مسیرهای انحرافی سوق دهند.
حجت الاسلام شریفی توضیح داد: یکی از راههای تاثیرگذاری بر جوانان، گنجاندن مطالبی در کتاب داستانهای کودکان است. همه ما از کودکی عادت داریم که قصههای مادر بزرگ و پدر بزرگها با جمله مشهور «یکی بود یکی نبود، غیر از خدا هیچکس نبود» آغاز شود، اما در داستانی این جمله معروف بدین شکل تغییر کرده که «یکی بود یکی نبود، یک پدرآسمانی بود» یعنی این داستان ها به گونه ای تدارک دیده شدهاند، کودکان درحالی که هنوز نمیدانند اسلام چیست؟ مسیحیت چیست؟ ندانسته تحت تاثیر تصویر پدر آسمانی و تثلیث در کودکی قرار گیرند.
سخنران این نشست، تاکید کرد، همه آنچه به عنوان عرفانهای کاذب به خورد مخاطب داده می شود در واقع حرکتهایی در خدمت لیبرالیسم است که در قالب معنویت بسته بندی شده اند.
*انواع فرقههای کاذب
وی در ادامه درباره هندسه معنوی فرقه های کاذب در ایران توضیح داد: این فرقه ها به سه دسته فرقههای با ریشه اسلامی مانند وهابیت، بابیت، بهائیت، شیخیه، اهل حق و...، فرقههای صوفیه مانند، قادیانی، نقشبندیه، شاذلیه، نعمت اللهی خاکساریه و... و سرانجام فرقههای نوظهور مانند سای بابا، اوشو، عرفان کیهانی یا عرفان حلقه، ابر آگاهی و... دستهبندی میشوند که درباره آنها کتابهای بسیاری در ایران ترجمه و چاپ شده و ذهن جوانان و نوجوانان کشور را به کذب خود مشغول داشتهاند.
حجت الاسلام شریفی گفت: اکنون در کنار فرقههای نوظهور، عرفانهای نوظهور هم به وجود آمدهاند و با کتابهای خود سعی در جلب توجه جوانان دارند. این عرفانهای نوظهور همگی در بستر مدرنیته و فرهنگ غرب رشد کردهاند. که بنده کتابی به عنوان عرفانهای حقیقی و کاذب نوشتهام که در آن تک تک این مسایل را توضیح دادهام و گفتهام که چگونه این عرفانهای نوظهور از کثیفترین مسایل دفاع میکنند.
حجت الاسلام شریفی با واکاوی روش های جذب جوانان به عرفان های کاذب گفت : مهمترین شیوه استفاده شده توسط عرفان های کاذب انجام کارهای خارق العاده ای است که انجام میدهند و به واسطه آن مخاطبان را به خود جذب میکنند، به طور مثال سای بابا، از دست خود گردی مانند خاک میریزد و به هوادارانش میدهد یا مثلا مرتاضی میتواند در هوا معلق بماند.
وی افزود : در تحلیل این کارها سه طریق وجود دارد: نخست این است که بسیاری از این افراد، شعبدهبازانی هستند که به فریب میپردازند. اما برخی از این افراد به واقع چنین کارهایی میکنند که یا از منشاء ارتباط با شر و یا از منشاء ارتباط با ملائکه و نیروهای خوب برآمده، اما از این مهمتر قدرت و نیروی روح انسان است، زیرا روح انسان به گونه ای است که اگر پرورش داده شود میتواند این کارها را انجام دهد. اما هیچیک از این اعمال سبب حقانیت فردی که این کار را انجام داده است، نمیشود.